Welkom bij CKV Reehorst 45

 

“Een gezellige club voor de hele familie, voor jong en oud:

Persoonlijk, plezier  en prestatie”

 

fluitjeKorfbal kan niet bestaan zonder scheidsrechter en daarom willen wij in deze rubriek scheidsrechters in het zonnetje zetten door hun een aantal vragen te stellen.

Naam: Harry Snitselaar

Leeftijd:  51 jaar

Soort scheidsrechter:
Streng, rechtvaardig, consequent maar de teams de ruimte geven om binnen de kaders te korfballen.
          (De Bas Dost onder de korfbalscheidsrechters 😊)

 

 1. Waarom ben je scheidsrechters geworden?
  Ik ben in het verleden gestart met een cursus jeugdwedstrijdleiding (inmiddels ook al weer 30 kaar geleden) om de wedstrijden te kunnen leiden bij de jeugd. Na zelf jaren gekorfbald te hebben ben ik na het afscheuren van mijn kruisbanden gestopt met spelen en ben toen jeugdteams gaan coachen en trainen. Na een succesvolle periode dit samen gedaan te hebben met Nicole heb ik besloten om me volledig op het fluiten te storten.
 1. Wat vind je leuk aan fluiten?
  Het leuke aan fluiten is dat je op een andere manier actief bezig kan zijn met de korfbalsport. Het leukste is als je een spannende wedstrijd mag fluiten waarin veel gebeurt en dat je dan de juiste beslissingen neemt. Dat valt niet altijd mee maar wie weet hebben we over een paar jaar ook een VAR bij de korfbalwedstrijden.
 1. Kijk je anders tegen korfbal aan sinds je scheidsrechter bent?
  Op zich niet wel denk ik dat ik in het verleden zelf ook wel eens heb misdragen tegen de wedstrijdleiding. Maar dat hoort er ook een beetje bij. Sport gaat nu eenmaal samen met beleving en emotie en als scheidsrechter moet je daarmee kunnen dealen.
 1. Zijn er momenten in je scheidsrechters carrière tot nu toe waar je trots op bent?
  Mijn carrière als scheidsrechter is niet zo heel bijzonder. Toen ik echt actief wedstrijden ging fluiten op het wedstrijdkorfbal niveau promoveerde ik regelmatig naar een hogere klasse. Toen na een paar jaar de hoofdklasse B, reserve hoofdklasse A jeugd en standard tweede klasse senioren aan het fluiten was werd ik gevraagd om bij scheidsrechter Rick Keus te gaan assisteren. Dit was een leuke stap voorwaarts om samen wedstrijden te begeleiden bij het landelijke topkorfbal. Zaalwedstrijden op hoofdklasse niveau waren leuk om te doen vooral wedstrijden tussen de topploegen waren geweldig. Het was ook leuk om een aantal  Reehorst pupillen tegen te komen op dit niveau. Helaas is daar dit seizoen een einde aan gekomen omdat Rick de scheidrechter heeft besloten te stoppen i.v.m.  een knieblessure. Ik zal zelf het fluiten binnenkort weer gaan oppakken.
 1. Wat voor een tip zou jij als scheidsrechters aan spelers willen geven?
  Ik zou de spellers het advies geven om zelf een wedstrijdje te gaan fluiten. Je krijgt dan vanzelf meer inzicht in het spel en respect voor de spelleider. Ga je een wedstrijd fluiten verdiep je dan in ieder geval in de spelregels en doe veel praktijk ervaring op. Dit kun je doen door het te oefenen op de KNKV webpagina KorfbalmasteZ of het volgen van een praktijkcursus.

privacy

Verjaardagen

Korfbal Competitie Overzicht | verjaardagen1920zaal Verjaardagen

juli
9 Thirza (3)
10 Sanne ()
12 Ruben (D1)
13 Lianne (D2)
14 Jeroen (2)
Noëlle ()
16 Femke (B1)

Komende activiteiten

Geen evenementen

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekers teller

Vandaag167
Gisteren239
Deze week901
Deze maand1484
Totaal563484

Wie is er online

6
Online

donderdag 09 juli 2020 18:38
Ga naar boven