uitslagen2

programma

corona

lustrum

Beste spelers en ouders,

Hierbij publiceren wij de teamindeling voor het seizoen 2021-2022

Als TC proberen wij altijd zo zorgvuldig mogelijk tot een teamindeling te komen, normaal gesproken wordt er tijdens het seizoen aandacht besteed aan het observeren van ieder team, door het corona-virus was dit het afgelopen jaar helaas niet mogelijk. We hebben van alle trainers een evaluatie per speler gevraagd, zowel korfbalinhoudelijk als qua inzet/motivatie en we hebben gebruik gemaakt van de informatie die wij al hadden vanuit het verleden. Een volledige toelichting over het beleid hoe de teamindeling tot stand is gekomen is hieronder te vinden.

De teamindeling is definitief. Wel kunnen er tijdens het seizoen wisselingen plaatsvinden, denk bijvoorbeeld aan een extra team of verschuivingen bij nieuwe leden of als gevolg van blessures.

Er zullen altijd spelers zijn, die iets anders verwacht hadden en positief verrast zijn. Een ander zal misschien teleurgesteld zijn. Ons advies is om de indeling eerst even op je in te laten werken, voor je een reactie geeft. Bedenk dat de indeling zorgvuldig tot stand is gekomen op basis van meerdere overleggen tussen TC-leden en trainers. De ervaring leert, dat een nieuw team nieuwe vrienden oplevert. Dus geef het een kans.

Uiteraard bieden wij als Technische Commissie de mogelijkheid om te reageren op de teamindeling. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, dan bieden wij de mogelijkheid om per mail een afspraak te maken voor aanstaande woensdagavond 23 juni. Voor een afspraak kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , graag met de vraag erbij zodat wij ons kunnen voorbereiden.

Vanaf 23 juni tot en met 3 juli zal er door de jeugd getraind worden in de nieuwe teams. Een goed moment om je nieuwe team te leren kennen en er na de vakantie weer een mooi seizoen van te maken. De senioren blijven tot aan de zomervakantie in de huidige teams trainen omdat nog niet alle teams compleet zijn.

Op dit moment zijn veel teams voorzien van een trainer/ coach. In een aantal gevallen zijn we nog op zoek naar een trainer/ coach of extra ondersteuning. Mocht je als speler (of ook als ouder) interesse hebben om een team te trainen of te begeleiden (of suggesties hebben), laat het dan graag weten. Mocht je (bijvoorbeeld als ouder) geen korfbalervaring hebben maar wel een didactische achtergrond, ook dan stellen we ondersteuning op prijs!

Namens de TC,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Toelichting beleid teamindeling seizoen 2021-2022.

In het kader van transparantie willen we als Technische Commissie graag ons beleid delen om te verantwoorden hoe bepaalde keuzes tot stand komen.

Om tot een zo zorgvuldig mogelijke teamindeling te komen is er gedurende het seizoen veel aandacht besteed aan het observeren van wedstrijden bij ieder team. Helaas was dat door het corona-virus het afgelopen niet mogelijk. Wel hebben we van alle trainers een evaluatie per speler ontvangen, zowel korfbalinhoudelijk als qua inzet/motivatie. Op basis hiervan heeft de technische commissie een concept teamindeling gemaakt. Deze hebben we vervolgens getoetst bij een aantal huidige trainers, vertegenwoordigd over de gehele jeugdafdeling.

Net als ieder jaar moeten er een aantal lastige afwegingen worden gemaakt. Dit geldt voor zowel de jeugd- als seniorenteams.

Jeugd
De basis van de teamindeling voor de jeugd is dat ieder kind in zijn/haar eigen leeftijdscategorie kan spelen. Deze spelers verdelen we per leeftijdscategorie over het aantal teams, zodat iedereen ongeveer evenveel aan spelen toekomt. Het kan zijn dat we bij ‘ongunstige’ aantallen noodgedwongen enkele spelers een leeftijdscategorie hoger of lager hebben moeten plaatsen.
Bij het bepalen van welke speler in welk team komt, wordt rekening gehouden met verschillende factoren. De belangrijkste hiervan, met name voor de selectieteams, is kwaliteit. Daarnaast speelt ook motivatie en betrouwbaarheid een belangrijke rol. Als Technische Commissie willen we het belang benadrukken van aanwezigheid bij trainingen en wedstrijden, zeker omdat korfbal een teamsport is. Je benadeelt je teamgenoten en trainers bij een afmelding. Tot slot proberen we, indien mogelijk, ook rekening te houden met vriendjes en vriendinnetjes.

Een veel gehoorde vraag is waarom teams niet in zijn geheel bij elkaar kunnen blijven. Zoals hierboven toegelicht, heeft dit met leeftijd te maken. De ‘oudere’ spelers schuiven door naar een hogere leeftijdscategorie, en van onderaf komen er jongere spelers bij. Zodoende kan een speler zich het ene jaar optrekken aan oudere spelers, en kan hij/zij het jaar daarop meer de kar trekken.

Senioren
Aankomend seizoen zal er wederom een extra seniorenteam bijkomen. Senioren 1, 2, 3 en 4 zullen wedstrijdkorfbal gaan spelen. Helaas hebben we dit seizoen maar 1 MW team.