uitslagen2

programma

corona

lustrum

Corona update 2 december 2021

Breedtekorfbal blijft competitie spelen, wedstrijdkorfbal krijgt ruimte tot 17:00 uur

 Sinds afgelopen zondag mag er niet gesport worden na 17:00 uur waardoor de KNKV besloten heeft om de competitie in het wedstrijdkorfbal stil te leggen. Daarbij hebben wij als vereniging de keuze of wij breedtekorfbal ook stil willen leggen. Woensdagavond 1 december heeft er een goed overleg plaatsgevonden tussen trainers, TC en bestuur over de te nemen beslissingen na de aangescherpte coronamaatregelen.

 

De basis van de gemaakte keuzes zijn voornamelijk gebaseerd op:

  • Zoveel mogelijk meewerken aan het doel van de maatregelen, beperken van verschillende contacten en reisbewegingen;
  • Het faciliteren van wedstrijdkorfbal zodat zij klaar zijn voor de start van de nieuwe competitie in januari 2022;
  • Het zoveel mogelijk faciliteren voor alle leden om te kunnen sporten omdat wij ervan overtuigd zijn dat sporten bijdraagt aan vitaliteit en gezondheid.

 

Duidelijk was, ook in dit overleg, dat er geen optimale goede besluiten zijn. Aan alle conclusies zitten voor- en nadelen. Toch hebben we gezamenlijk de volgende besluiten genomen:

  • Wedstrijden in het breedtekorfbal die voor 17:00 uur zijn afgelopen worden gewoon volgens programma gespeeld. Wij zien het spelen van de wedstrijden tegen andere verenigingen als duidelijke meerwaarde op het spelplezier. Ja, er zijn reisbewegingen, maar met inachtneming van de basisregels, prefereert voor ons de bijdrage van het sporten aan vitaliteit en gezondheid boven de risico’s die de reisbewegingen met zich meebrengen. Mocht je je als speler of trainer niet prettig voelen bij het spelen van wedstrijden, geef dit dan door aan je trainer of de TC;
  • Wedstrijden in het breedtekorfbal die niet voor 17:00 uur zijn afgelopen: we gaan ons best doen om deze wedstrijden te verzetten zodat ze wel binnen de maatregelen gespeeld kunnen worden. Met de betreffende teams wordt contact opgenomen door de TC. Mocht er door afzeggingen een team niet compleet zijn om te spelen, dan kiezen we ervoor om niet te spelen i.p.v. alle mogelijkheden te benutten om andere spelers toe te voegen aan het team. Hiermee willen we ook de druk op de vrijwilligers die alles regelen beperkt houden.
  • De geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden niet gespeeld, ook niet als oefenwedstrijden. Wij gaan deze teams (1, 2, 3, 4 en A1) de mogelijkheid bieden om te trainen of wedstrijden te spelen tegen een ander team van Reehorst of tegen een club uit de buurt.

 

Wij vragen de trainers van wedstrijdkorfbal om binnen hun teams te inventariseren wanneer en hoe ze deze momenten willen invullen.

Wat willen we graag weten:

  1. Op welke tijden trainen? Bijvoorbeeld doordeweeks vroeg of op zaterdagen;
  2. Oefenen tegen teams binnen Reehorst ja of nee;
  3. Oefenen tegen clubs uit de buurt ja of nee.

De keuze kan je doorgeven aan Rinus.

 

Wij gaan in gesprek met Sportservice om extra zaalhuur te regelen op de woensdagochtend of een extra zaal op zaterdag zodat we alle teams de ruimte kunnen geven om fysiek en mentaal gezond te blijven. Er volgt nog een update met de planning voor komende zaterdagen.

Als Reehorst vinden wij het belangrijk om fit te blijven en op elkaar betrokken te houden. Dit kan zolang wij met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om aan de eenvoudige richtlijnen te houden:

Wij zijn ons ervan bewust dat er vele vragen komen n.a.v. de gemaakte beslissingen. Neem gerust contact met ons op wanneer er vragen en/of opmerkingen zijn. Het liefst per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       

Blijf gezond en geef om elkaar!

Het bestuur

 basisregelscorona