Korfbal kan niet bestaan zonder scheidsrechter en daarom willen wij in deze rubriek scheidsrechters in het zonnetje zetten door hun een aantal vragen te stellen.

Joost 

Naam: Joost van den Brink
Leeftijd: 21
Soort scheidsrechter: Besluitbaardig en toelaatbaar

 

 

1. Waarom ben je scheidsrechters geworden?
Ik vond het altijd wel leuk om af en toe een wedstrijdje te fluiten. Toen ik gevraagd werd om de cursus te doen had ik aangegeven wel interesse te hebben. Daarnaast is de scheidsrechterscursus zelf niet erg intensief dus koste het niet veel tijd buiten de wedstrijden om.

2. Wat vind je leuk aan fluiten?
Ik vind de interactie met de spelers altijd erg leuk. Als scheidsrechter ben je natuurlijk een erg belangrijk persoon binnen het veld, om dan achteraf te horen te krijgen dat je goed gefloten hebt is een echte drijfveer.

3. Sta je als speler nu anders in het veld nu je ook scheidsrechter bent?
Ja, ik kon nog wel een redelijk opstandig zijn tegen de scheidsrechter. Nu probeer ik me altijd in te houden en wil ik ook mijn teamgenoten bijbrengen kalm te blijven tegen de scheidsrechter.

4. Zijn er momenten in je scheidsrechters carrière tot nu toe waar je trots op bent?
Bij mijn examenwedstrijd moest ik het 4e fluiten en ik had Reehorst een strafworp gegeven. Deze werd gescoord, maar ik moest hem echter afkeuren want de speler stond op de strafworpstip. Hier wordt eigenlijk nooit echt opgelet en achteraf is het leuk om dat aan te horen van spelers.

5. Wat voor een tip zou jij als scheidsrechters aan spelers willen geven?
Als scheidsrechter zou ik spelers adviseren ook af en toe een wedstrijd te fluiten en hier iets van proberen te leren. Als je jezelf confronteert met hoe een scheidsrechter in de wedstrijd staat dan kan je daar als speler alleen maar van profiteren.

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 thumbnail 10EXTRAKORTING VERENIGINGEN KB

Gebruik de code: 10-REEHORST5

Geldig van 1 mei t/m 31 mei 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven