Zaalwacht Reehorst 2017-2018                                                                                              

 

ZAALWACHTREGLEMENT

zaalwacht

Van alle spelende leden met een bondsleeftijd van 15 jaar (op 01-01-2018) wordt verwacht dat zij in het zaalseizoen 1 of 2 keer zaalwacht doen. Als zaalwacht draag je zorg voor de organisatie rondom de wedstrijden. Het komt er op neer dat je de score van de wedstrijden bijhoudt, dat je zorgt dat de wedstrijden exact op tijd beginnen, dat je de scheidsrechters verwelkomt en dat je zorgt dat de zaal en de kleedkamers netjes blijven.
Hieronder de belangrijkste dingen op een rij:
• Bij verhindering word je geacht zelf voor vervanging te zorgen. Communiceer dit dan ook naar de webmaster (info@ckvreehorst45.nl) zodat het zaalwachtschema op de website kan worden aangepast. Dit is van belang zodat wij bij een wijziging in het programma (bijvoorbeeld een afgelaste wedstrijd) de betreffende personen kunnen inlichten. Let wel op: Een zaalwachtduo moet altijd bestaan uit minimaal 1 seniorlid. De A- en B-spelers zijn in het geel weergegeven.

• Je bent EXACT op de aangegeven tijd aanwezig, zie het schema.
• Er wordt GEEN 'zuivere' tijd gespeeld. De zaal is namelijk tot een bepaalde tijd gehuurd en het programma is precies op die zaalhuur afgestemd, dus:
• De wedstrijd begint exact op tijd, volgens het programma.
• De klok NOOIT stilzetten, ook niet bij blessures. Tijdens de laatste minuut mag de klok in overleg met de scheidsrechter wel stil gezet worden.
• Verzoek de scheidsrechter om een kortere rust bij uitloop van de eerste helft.
• Samengevat: De zaalwacht deelt de scheidsrechter vóór aanvang van de wedstrijd mee hoe laat de wedstrijd uiterlijk moet worden beëindigd. De scheidsrechter dient zich hieraan te houden. De wedstrijden van de teams in het wedstrijdkorfbal (Reehorst ’45 1, 2, A1 en C1) moeten altijd op de aangekondigde tijd beginnen.
• Warmlopen aan de zijkant van het veld is toegestaan als de bal in het andere vak is, tenzij de scheidsrechter van de lopende wedstrijd hier bezwaar tegen maakt.
• Het is niet toegestaan om met straatschoeisel de zaalvloer te betreden. Houd hier toezicht op.
• Het is niet toegestaan tijdens een wedstrijd in de zaal:
• Buiten de lijnen met een bal te oefenen / spelen.
• Anderen dan reservespelers en coach(es) op de bank te hebben.
• Consumpties te nuttigen (geef zelf het goede voorbeeld!).
• Heet de scheidsrechters welkom. Scheidsrechters en beoordelaars van buiten de vereniging (wedstrijden van Reehorst ’45 1, 2, A1 en C1) krijgen een consumptiemunt (zie zaalwachttas).

Belangrijkste punten zaalwacht.

  1. De 1e zaalwacht vraagt aan de zaalbeheerder de sleutel voor de ballenkast in de Reehorst.
  2. Pak uit deze ballenkast de zaalwachttas en de EHBO koffer en sluit de kast!

    In de zaalwachttas zit een sleutel voor de ballenkast en de map met alle informatie die je nodig hebt voor die dag en ook de uitgebreide informatie voor de zaalwacht, bv. uitgeven munten aan KNKV scheidsrechters, scheidsrechter-/zaalwacht-/wedstrijdoverzicht.
  3. De zaalwacht geeft voor elke wedstrijd de ballen (hooguit 4 per wedstrijd) aan de teams en sluit de kast! Na het inschieten weer 3 ballen innemen en in de kast doen, kast sluiten! Alleen de wedstrijdbal blijft over.
  4. De zaalwacht zet in overleg met de scheidsrechter wel/niet 1 minuut voor einde wedstrijd de klok stil, maar nooit tijdens de wedstrijd. Laatste wedstrijd moet ALTIJD op tijd starten i.v.m. huur van de zaal!
  5. Tijdens de rust de klok op 5 minuten instellen zodat de wedstrijd weer op tijd kan starten!
  6. De zaalwacht wisselt de wedstrijdpalen in de hal of houdt hier toezicht op!
  7. De zaalwacht zorgt ervoor dat er geen ballen gepakt kunnen worden uit de kast, dat er tijdens een wedstrijd niet met een bal gespeeld wordt naast het veld en dat het inlopen van teams geschiedt aan de kopse kanten van het veld en alleen wanneer de bal niet in het vak is aan de kant waar ingelopen wordt!
  8. De laatste zaalwacht stopt de zaalwachttas (inclusief sleutel) en EHBO weer in de kast en kijkt of alle ballen weer in de ballenkast liggen en drukt het slot van de kast dicht!

 

  DienstenEr zijn voor de Zaalwacht voor de komende 365 dagen geen diensten gepland.

 

 

kickstart 2018

energiebreed logo 

kuit

20161213 Hakvoort ICT Sponsorbord 200x65 3 600 x 195 3

martin ter stege

ACV Logo 003

korfbalshop

vriendenloterij1

 bravenboer 

credozorg.eps

rust.eps 1

2ekansgames

B M

 

 

 

 

 toyota van gent

BSO De Thuisclub 250

blokjesland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven