selectie zaal

 

  Reehorst 1

Team Indeling
Reehorst '45 1
DamesAnna StruikIlse SnitselaarJorieneke van KlaverenNicole den Ouden-de LugtSonja van Blijderveen
HerenArien LandmanGerjan van den HoornMartijn WerkmanMichel VerstegenThomas den Ouden
CoachAstrid Snitselaar-NijhofRon de Graaf

 

promotieOp zaterdag 23 maart zou Reehorst ’45 geschiedenis kunnen schrijven door te winnen van Achilles en daarmee promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het is bijna twintig jaar geleden dat Reehorst ’45 in de tweede klasse heeft gespeeld. Een belangrijke zaterdag dus voor de vereniging, maar ook voor de ploeg van Ron de Graaf die het harde werken graag beloond wilde hebben en de Reehorstfans natuurlijk niet teleur wilde stellen.

dkod reehorst tribune1 450 x 600Op zaterdag 16 maart stond er voor Reehorst ’45 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Reehorst ’45 moest het in Renkum opnemen tegen DKOD, directe promotieconcurrent in de poule. Als Reehorst ’45 deze wedstrijd zou winnen, zou promotie naar de tweede klasse nog mogelijk zijn. Het team had zich de afgelopen week weer degelijk voorbereid, maar ook coach Ron de Graaf had goede voorbereidingen getroffen. De reservebank was goed gevuld met degelijk ‘wisselmateriaal’. Vanuit de vereniging was het publiek van Reehorst ’45 in groten getale aanwezig om de ploeg aan te moedigen.

EDE Vijf seconden voor tijd zag CKV Reehorst een gelijkspel uit de handen glippen. Koploper Keizer Karel scoorde de winnende treffer 20-21. De teleurstelling aan Edese zijde was voelbaar. Coach Ron de Graaf had even nodig tot zichzelf te komen. Thomas den Ouden herpakte zich wat sneller.

,,Het went nooit zo te verliezen. Vorige week ook al in de laatste seconden een gelijkspel bij Achilles. Maar ook dat is sport."
,,Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen goed had weer gegeven. De spanning in het veld was zichtbaar. Het was misschien geen goede wedstrijd. Waardoor dat kwam? Beide ploegen hadden hun huiswerk goed gedaan. Het was een voor derde klasse begrippen korfbalschaakspel op hoog niveau. Er werd tactisch sterk gespeeld waarbij de spelers de opdrachten goed uitvoerden", analyseerde de Reehorst coach.
In sporthal 't Riet zat de sfeer er al snel in. Volle tribunes een topper waardig. Voor Reehorst dat een punt achterstand telde op koploper Keizer Karel werd het een wedstrijd waarbij de Edenaren geen moment op voorsprong kwamen. 

skunk reehorstOp zaterdag 9 maart nam Reehorst ’45 het in Nijmegen op tegen Skunk. Een belangrijke wedstrijd in deze laatste fase van de competitie. Reehorst ’45 streeft naar promotie naar de tweede klasse en is goed op weg. Er is nog maar een klein aantal zaalwedstrijden te gaan en daarin zal worden beslist welke ploegen de nummers 1 en 2 van de poule worden. Die zullen direct naar de tweede klasse promoveren.
In de eerste helft van de wedstrijd lukte het de teams niet om los te komen van elkaar.

19012019 338 x 600Afgelopen zaterdag, 19 januari, stond voor Reehorst ’45 de uitwedstrijd tegen Achilles in Almelo op het programma. Het verloop van deze wedstrijd was erg grillig. Reehorst ’45 en Achilles namen steeds opnieuw de regie van elkaar over. Het ene moment nam Reehorst ’45 de leiding, kort daarna haalde Achilles de wedstrijd weer naar zich toe. En zo bleef het de eerste helft doorgaan. De ruststand was 9-11.

reehorst midlandia 2019 450 x 600Op zaterdag 16 februari kwam Midlandia uit Bunnik naar Ede, uiteraard met het doel om twee punten te pakken. Reehorst ’45 was echter niet van plan om de tweede plek in de poule weg te geven en daarmee de aansluiting met Keizer Karel te verliezen. Reehorst ’45 zou er dus alles doen om de wedstrijdpunten in Ede te houden.
Het begin van de eerste helft was voor Reehorst ’45 lastig. Er werd wel gescoord, maar Midlandia hield binding, doordat de verdediging niet optimaal geconcentreerd was. Gelukkig wist coach De Graaf door te dringen tot zijn spelers en

Afgelopen zaterdag, 12 januari, speelde Reehorst ’45 de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen DKOD. Een belangrijke wedstrijd, want Reehorst ’45 stond samen met DKOD op gelijke hoogte in de poule. Beide ploegen waren vastbesloten de punten te pakken.
Het lukte Reehorst ’45 al snel op 4-0 te komen en gedurende de eerste helft een mooie voorsprong te houden. DKOD kwam af en toe wel terug tot twee punten verschil, maar vormde geen bedreiging voor de Edese ploeg. De ruststand was 9-7.

C2 2019 voorjaarAfgelopen zaterdag, 9 februari, nam Reehorst ’45 het voor eigen publiek op tegen Koveni uit Nieuwegein. De tribune zat lekker vol en was prachtig versierd. Ook de zaal was mooi aangekleed met veel spandoeken. Wat deze wedstrijd extra bijzonder maakte was de aanwezigheid van wethouder van de gemeente Ede, de heer P. de Pater, onder andere verantwoordelijk voor het sportgebeuren in de gemeente Ede. Zijn aanwezigheid werd door iedereen erg op prijs gesteld en dit alles was voor het vlaggenschip van Reehorst ’45 een extra motivatie om een mooie pot korfbal te laten zien.

Op zaterdag 15 december 2018 kwam Skunk uit Nijmegen bij Reehorst ’45 1 op bezoek in de vierde zaalwedstrijd. Na drie door Reehorst ’45 gewonnen wedstrijden, was Skunk zeer gebrand de reeks te doorbreken, maar Reehorst ’45 was klaar om de strijd tegen deze geduchte tegenstander aan te gaan.
Reehorst ’45 ging prima van start; het stond al snel 3-0. Maar vanaf dat moment werd Skunk ineens een stuk scherper en kwam terug tot 4-4.

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven