selectie zaal

 

  Reehorst 1

Team Indeling
Reehorst '45 1
DamesAnna StruikIlse SnitselaarJorieneke van KlaverenNicole den Ouden-de LugtSonja van Blijderveen
HerenArien LandmanGerjan van den HoornMartijn WerkmanMichel VerstegenThomas den Ouden
CoachAstrid Snitselaar-NijhofRon de Graaf

 

EDE Vijf seconden voor tijd zag CKV Reehorst een gelijkspel uit de handen glippen. Koploper Keizer Karel scoorde de winnende treffer 20-21. De teleurstelling aan Edese zijde was voelbaar. Coach Ron de Graaf had even nodig tot zichzelf te komen. Thomas den Ouden herpakte zich wat sneller.

,,Het went nooit zo te verliezen. Vorige week ook al in de laatste seconden een gelijkspel bij Achilles. Maar ook dat is sport."
,,Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen goed had weer gegeven. De spanning in het veld was zichtbaar. Het was misschien geen goede wedstrijd. Waardoor dat kwam? Beide ploegen hadden hun huiswerk goed gedaan. Het was een voor derde klasse begrippen korfbalschaakspel op hoog niveau. Er werd tactisch sterk gespeeld waarbij de spelers de opdrachten goed uitvoerden", analyseerde de Reehorst coach.
In sporthal 't Riet zat de sfeer er al snel in. Volle tribunes een topper waardig. Voor Reehorst dat een punt achterstand telde op koploper Keizer Karel werd het een wedstrijd waarbij de Edenaren geen moment op voorsprong kwamen. 


STROEF ,,Na een aarzelend begin werd vanaf 7-9 steeds tegen een twee punten achterstand aan gekeken. Maakten we gelijk waren de gasten daarna net iets effectiever", meende het duo.
Het leek alsof het kwartet Anna Struik, Sonja van Blijderveen, Gerjan van den Hoorn en Thomas den Ouden beter scoorden dan de collega's.
,,Misschien was dat ook wel zo. Maar dat ligt ook vaak aan het verdedigende spel van de tegenstander. Ik kijk meer wat de spelers in zijn totaliteit brengen", oordeelde Ron de Graaf.
,,Ik ben benieuwd wat zijn analyse over de wedstrijd is. We krijgen die per mail toegestuurd. Ron bekijkt een wedstrijd wel vier of vijf keer en geeft dan de positieve en mindere zaken aan. Daar kun je als speler echt wat mee", vulde tweevoudig schutter Den Ouden aan.
De eerste helft werd afgesloten met een 9-10 voorsprong voor Keizer Karel. Maar het mooiste punt viel aan Reehorst zijde. De 9-9 waarbij Jorieneke van Klaveren achterwaarts de korf overwon was van een grote schoonheid.
In de tweede helft kwamen de gasten beter de kleedkamer uit dan Reehorst. Met regelmatige scores werd met nog een kwartier te spelen de stand:13-15. Het sein voor een eerste Edese time out, en het inbrengen van Michel Versteegen en Lotte Allaart.


WISSELS ,,Ik heb goede wissels die de ploeg niet zwakker maken. Dat het dan 15-15 wordt is niet alleen aan de wissels te danken. Je zag dat de ploeg de handschoen oppakte", aldus de Reehorst coach.
,,In het veld had ik echt het gevoel dat er mogelijkheden lagen. Drie benutte strafworpen op rij brachten de stand op 17-18. Nu vluchtte Keizer Karel in een time out. Met nog dertig seconden op de klok is het 20-20. Een stand waar mee te leven viel", ging Den Ouden verder.
Vijf seconden voor tijd viel het doek en floot de uitstekend leidende scheidsrechter Roelof Schut uit Almere bij 20-21 af.
,,Je zag hoe blij Keizer Karel was. Of de 20-21 te voorkomen was. Dat moet ik nog eens goed bekijken. Daarover oordelen enkele minuten na de wedstrijd doet mijn ploeg geen recht. Wel denk ik dat Keizer Karel en wij mee blijven doen in de strijd om promotie naar de tweede klasse", besloot coach Ron de Graaf.
,,Daar sluit ik mij bij aan. Reehorst moet sowieso in staat zijn de strijd om promotie vol te houden. De eerste twee ploegen in onze klasse promoveren. Midlandia en DKOD die tegen elkaar gelijkspeelden, hebben net als Reehorst negen punten. Drie minder dan koploper Keizer Karel. Maar in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Daar houd ik mij aan vast", besloot Thomas den Ouden gedecideerd.
Zaterdag gaat CKV Reehorst op bezoek bij hekkensluiter Olympus'58.
Doelpunten CKV Reehorst: Nicole den Ouden 4, Anna Struik, Gertjan van den Hoorn, Michel Verstegen allen 3, Jorieneke van Klaveren, Thomas den Ouden en Martijn Werkman allen 2.

Eip Janssen

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven