selectie zaal

 

  Reehorst 1

Team Indeling
Reehorst '45 1
DamesAnna StruikIlse SnitselaarJorieneke van KlaverenNicole den Ouden-de LugtSonja van Blijderveen
HerenArien LandmanGerjan van den HoornMartijn WerkmanMichel VerstegenThomas den Ouden
CoachAstrid Snitselaar-NijhofRon de Graaf

 

reehorst zw 2018 1 600 x 383Korfballers Reehorst ’45 winnen felle strijd tegen Zwart Wit

Op zaterdag 17 februari kreeg Reehorst ’45 de kans revanche te nemen tegen Zwart Wit, tegen wie uit door Reehorst ’45 werd verloren met 14-12. Zwart Wit staat op de tweede plek in de poule, dus aan tegenstand hoefde niet getwijfeld te worden.
In de beginfase van de eerste helft had Zwart Wit niets in te brengen. Reehorst ’45 had de volledige regie. Michel Verstegen zette het scorebord al snel op 2-0, waarna Ilse Snitselaar daar met een afstandschot 3-0 van maakte. De Reehorst ’45-verdediging was in deze fase opvallend scherp. Niels van Golberdinge legde keurig aan en scoorde de 4-0. Nadat Zwart Wit gescoord had, nam Reehorst ’45 het weer over. Michel Verstegen, Martijn Werkman en Niels van Golberdinge wisten de korf prima te vinden

en de stand was 7-1. Zwart Wit verzilverde een strafworp (7-2), maar Michel Verstegen maakte een mooi kort kansje af en het stond 8-2. Door een afstandschot van een Zwart Wit-dame werd het 8-3, maar Martijn Werkman maakte daar 9-3 van. Zwart Wit scoorde daarna de 9-4. Het lukte Zwart Wit niet haar eigen spel te spelen en dat leverde nogal wat frustratie op, wat leidde tot onsportief gedrag. Reehorst ’45 kreeg er behoorlijk van langs, maar liet zich niet gek maken. De 10-4 kwam op naam van Anna Struik, maar Zwart Wit scoorde toch weer mee (10-5). Daarna zette Ilse Snitselaar de stand op 11-5. Vervolgens liep Zwart Wit iets in. Met een strafworp en een afstandschot kwam de stand op 11-7. Gelukkig bracht een afstandschot van Martijn Werkman de stand op 12-7 en was het verschil weer vijf punten. Ilse Snitselaar vergrootte het verschil door de 13-7 op het scorebord te zetten. Zwart Wit maakte er 13-8 van. Met nog zeven minuten op de klok liet Zwart Wit het afweten. Michel Verstegen scoorde een doorloopbal (14-8) en daarna miste Zwart Wit twee vrije ballen. Martijn Werkman scoorde achter de korf keurig de 15-8 en weer miste Zwart Wit een vrije bal. De scherpte was volledig weg. Niels van Golberdinge daarentegen legde keurig een strafworp in (16-8), maar Zwart Wit maakte de laatste goal van de eerste helft; een strafworp. Ruststand was 16-9.
Coach Jan Willem van Ede gaf zijn team in de rust mee om vooral rustig te blijven spelen, wat vooral van belang was in fysieke situaties. Even afstand nemen om overtredingen te voorkomen. Na de rust scoorde Sonja van Blijderveen een mooi afstandschot (17-9), maar daarna scoorde Zwart Wit twee keer (17-11). Door een typisch Michel Verstegen-balletje kwam de stand op 18-11, maar Zwart Wit kreeg een stip mee en er werd een schot gescoord, waardoor de stand op 18-13 kwam. Reehorst ’45 wist in deze fase prachtige aanvallen op te zetten, maar niet allemaal werden ze met een doelpunt beloond. Niels van Golberdinge scoorde een strafworp (19-13), maar ook ZW wist een stip te verzilveren (19-14) en maakte ook de 19-15. Reehorst ’45 had deze strijd echt nog niet gewonnen. Ze moesten geconcentreerd blijven spelen, want ZW gaf de wedstrijd nog niet uit handen, wat ook bleek uit het laatste kwartier van de tweede helft. Niels van Golberdinge zette de stand met een strafworp op 20-15, maar toen nam ZW het heft even in handen. Met drie treffers op rij werd het 20-18, waarbij opgemerkt moet worden dat zij tussendoor ook nog vier vrije ballen misten. Het verschil was nog maar twee punten. Ging Reehorst ’45 deze pot nog uit handen geven? Door een afstandstreffer van Martijn Werkman kreeg Reehorst ’45 in de laatste fase van de wedstrijd weer lucht (21-18) en Ilse Snitselaar vergrootte met nog twee minuten op de klok de voorsprong weer tot vier punten (22-18). Michel Verstegen maakte er nog 23-18 van en met een verzilverde strafworp zette ZW de eindstand op 23-19. Een door Reehorst ’45 verdiende gewonnen partij, die in de eerste helft vooral beheerst werd door Reehorst ’45, maar in de tweede helft nog erg spannend werd. Het publiek reageerde na de wedstrijd enthousiast op het spel en de winst van de Edese ploeg. Voor de korfballiefhebber een lust voor het oog!

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 wordt gespeeld op zaterdag 10 maart 2018 om 11.00 uur tegen DLKV 1 in sporthal De Muizenberg te Didam.

Scores: Michel Verstegen (7), Martijn Werkman (5), Niels van Golberdinge (5), Ilse Snitselaar (4), Anna Struik (1), Sonja van Blijderveen (1)

privacy

energiebreed logo 

kuit

20161213 Hakvoort ICT Sponsorbord 200x65 3 600 x 195 3

martin ter stege

ACV Logo 003

korfbalshop

vriendenloterij1

 bravenboer 

credozorg.eps

rust.eps 1

2ekansgames

B M

 

 

 

 

 toyota van gent

BSO De Thuisclub 250

blokjesland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven