Trainer van de maand nov2018 1Trainers; je kunt niet zonder!

Gelukkig hebben we er bij Reehorst (bijna) genoeg rondlopen. Allemaal zetten ze zich elke week meerdere keren enthousiast in om zoveel mogelijk kinderen te leren korfballen. Maar wie zijn die trainers eigenlijk? En kunnen ze zelf eigenlijk wel korfballen? En maken ze zelf ook fouten in het veld? Dit, en nog veel meer, lees je in de nieuwe rubriek 'Trainer(s) van de maand'. Deze maand Joost en Corine, zij geven met heel veel plezier trainen aan de D2 en verdienen daardoor een momentje in de schijnwerpers. Veel leesplezier!

 

Wie ben je?
Joost van den Brink

 

Hoe oud ben je?
20 jaar

Speel je zelf ook? In welk team?
Ja, in het 2e

Wat voor sport wilde je doen toen je klein was?
Korfbal

Hoe lang korfbal je al?
Ongeveer 15 jaar

Waarom heb je voor korfbal gekozen?
Toen ik nog erg klein was kwam ik altijd al op de korfbalvelden omdat mijn ouders ook korfbalden. Zoals dat vaak gaat ging ik toen ook op korfbal.

Korfbal staat bekend als familiesport, klopt dat? Heb jij familie die korfbalt?
Voor mij klopt dat wel, iedereen kent elkaar bij de club en vaak heb je ook meerdere gezinnen of families die bij de club rondlopen. Mijn ouders hebben allebei ook hun hele leven op korfbal gezeten. Mijn vader is inmiddels gestopt maar coacht dit seizoen het tweede van Reehorst. Mijn moeder zit in Midweek 2 en doet bij Reehorst en Odik mee met korfbalfit. Mijn zus speelt in het tweede van Odik.

Wat doe je nog meer voor Reehorst? (scheidsrechter/JeeBee/taarten bakken o.i.d.)
Naast het trainen geven/coachen doe ik ook nog de scheidsrechtersopleiding en zit ik in het JeeBee.

Waarom de D2? / Wat is er leuk aan de D2?
Vorig jaar was ik de coach van de D3, door heel veel omstandigheden en factoren ging dat niet altijd soepel. Dit speelde zich voornamelijk af buiten het veld, maar binnen het veld was dat volkomen anders. Tijdens de wedstrijden deed iedereen zijn best en als coach stelde me dat erg tevreden, helemaal als het tot een positief resultaat leidde natuurlijk. Ik wist dat de D2 veel spelers vanuit de E zou krijgen, maar dat was een uitdaging die mij wel aansprak. Daarnaast is er een leuke balans tussen plezier en serieus in de D, de spelers komen vaak nog om in eerste instantie plezier te maken en af en toe serieus met beter worden bezig te zijn. Dit wetende is het voor mij makkelijker om trainen te geven en zelf ook lol te trappen.

Wat is er niet leuk aan de D2?
Soms mist er motivatie om echt beter te worden van de oefeningen, maar daar komt de keuze tussen serieus en plezier weer bij kijken.

Wil je een betere trainer worden? Zo ja, hoe ga je dat doen?
Absoluut, ik denk dat het een beetje afhangt van de spelersgroep. Als de spelers beter willen worden geeft dat ook meer motivatie om beter te worden. Naar mijn mening leer je heel veel uit ervaring als het gaat om trainen geven. Gewoon veel proberen en kijken wat werkt en wat beter kan bij jezelf.

Wat vind je de leukste oefening?
Kampioentje, want dan kan ik zelf ook mee doen.

Waarom denk je dat de kinderen van de D2 jou een leuke trainer vinden?
Ik probeer altijd positief te blijven.

Ben je een strenge trainer?
Absoluut niet, van mij mag alles zolang ik het maar niet zie.

Wat is jouw sterkste korfbal kwaliteit?
Inzet en loopvermogen.

Wat is jouw grootste blunder in een wedstrijd?
Ik heb als perfecte speler nog nooit een blunder gemaakt.

Heb je rare gewoontes voor een wedstrijd (bijgeloof)?
Nee, dat klinkt ook erg vermoeiend.

Wat eet jij voor een wedstrijd?
Dat is afhankelijk van hoe mijn dag er uit ziet. Wat ik het liefst eet voor de wedstrijd is een bolletje met oude kaas.

Als je één spelregel mag veranderen, wat zou dat dan zijn?
Van de middenlijn scoren is 3 punten.

Hoe lang duurt het nog voor jij in het eerste staat?
Ik heb welgeteld al 1 minuut meegedaan in een wedstrijd van het eerste. Hopelijk is de 2e minuut niet al te ver weg.

Wat vind je leuk aan Reehorst?
Als je al bijna je hele leven bij de club komt, zit het op een gegeven moment in het hart.

Wat is er niet leuk aan Reehorst?
Kan ik niet bedenken.

Wat zou je willen veranderen bij Reehorst?
Zie volgende vraag.

Wat moet er verkocht worden in de kantine?
Hertog Jan in plaats van Heineken.

Welke activiteit vind je het leukst (naast korfbal)?
Kamp.

Favorieten
Beste trainer? Ikzelf
Korfbalmaatje? Jeroen Meijer
Beste korfbalclub? Reehorst
Beste korfballer? Heb ik niet
Beste korfbalster? Heb ik niet
Beste barman bij Reehorst? Gert van Kleij
Beste barvrouw bij Reehorst? Bianca van den Brink
Beste supporter? De hele D2

 

Wie ben je?
Mijn naam is Corine Treffers.

Hoe oud ben je?
Ik ben in augustus 22 jaar geworden.

Speel je zelf ook?
Ja.

Korfbal staat bekend als familiesport, klopt dat? Heb jij ook familie die korfbalt?
Bij mij klopt dat zeker! Ik heb nog een broertje (A1) en een zusje (C1) die aan korfbal doen. Ook heeft nog een zusje even op korfbal gezeten, maar dan bij een andere club.

Wat voor sport wilde je doen toen je klein was?
Toen ik klein was, vond ik sport wel leuk, maar ik had niet echt een sport die ik wilde doen. Ik ben op korfbal gegaan, omdat mijn ouders zeiden dat ik moest gaan sporten. Vooral voor de sociale contacten, maar ook voor het verliezen van wat gewicht. Ik was namelijk aardig gezet toen ik klein was.

Hoe lang korfbal je al?
Ik weet het niet precies, maar volgens mij was ik tien jaar toen ik begon. Dus nu ongeveer twaalf jaar.

Waarom heb je voor korfbal gekozen?
Ik heb er zelf eigenlijk niet echt voor gekozen. Mijn ouders dachten dat het een leuke sport voor mij zou kunnen zijn. Toen ik mijn eerste proeftraining had gehad, vond ik het zo leuk dat ik niet meer wilde stoppen. Ik heb toen ook geen andere sporten meer geprobeerd, maar ben gelijk door gegaan met korfbal.

Waarom geef je trainen?
Ik vind het leuk om met kinderen te werken en hun wat te leren. Als ik zie hoe kinderen van het spel genieten of als ze scoren, geniet ik er zelf ook van. Ik vind het leuk om kinderen te zien ontwikkelen en om hun uit te dagen om steeds beter te worden.

Wat doe je nog meer voor Reehorst? (scheidsrechter/JeeBee/taarten bakken o.i.d.)
Een enkele keer ben ik scheidsrechter. Daarnaast ben ik zaalwacht.

Waarom de D2?
Ik heb vorig jaar de C2 getraind, wat ik ook erg leuk vond, maar ik wilde nu graag met wat jongere kinderen werken en zien hoe ik dat zou vinden.

Wat is er leuk aan de D2?
Het is een erg gezellig team. Ze zijn vaak erg enthousiast en houden de moed erin ondanks dat ze veel wedstrijden verloren hebben. Ze moedigen elkaar aan om te scoren en vinden het leuk voor de ander als die gescoord heeft.

Wat is er niet leuk aan de D2?
Soms is het lastig om ze goed mee te laten doen bij trainingen. Dan zijn ze telkens aan het kletsen, waardoor oefeningen vaker uitgelegd moeten worden of dat ze tijdens het doen van oefeningen staan te kletsen en de oefening dus niet uitvoeren.

Wil je een betere trainer worden? Zo ja, hoe ga je dat doen?
Ja, vooral in het aanleren van techniek, maar ook in het bedenken van de juiste oefeningen. Ik kijk op internet voor leuke oefeningen, maar neem ook oefeningen mee vanuit mijn eigen trainingen.

Wat vind je de leukste oefening?
Oeh, lastige vraag. Ik denk dat ik er meerdere heb. Maar vooral schotoefeningen waarbij wedstrijdjes tegen elkaar worden gedaan, vind ik leuk.

Waarom denk je dat de kinderen van de D2 jou een leuke trainer vinden?
Ik denk dat ze mij een leuke trainer vinden, doordat ik leuke oefeningen bedenk. Ik hoor regelmatig dat ze een oefening leuk vonden en dat ze dat nog een keer willen doen. Verder ben ik er voor de kinderen. Als er iets is, kunnen ze altijd naar me toe komen, maar ze kunnen ook hun verhalen vertellen. Ook vinden de kinderen het leuk als we met de oefeningen mee doen. Soms hebben we één of twee spelers te weinig op trainingen, waardoor we zelf als trainers mee doen. Ik merk dat de kinderen hiervan competitiever worden, maar ook dat ze het leuk vinden als één van ons mee doet. Ook maken we geintjes met elkaar.

Ben je een strenge trainer?
Ik kan een strenge trainer zijn, maar ik denk dat ik over het algemeen niet al te streng ben. Wel kan ik soms streng zijn als kinderen afspraken niet na komen. Zo moesten kinderen soms een rondje om het veld rennen, omdat ze te laat komen. Maar ik probeer de kinderen zoveel mogelijk plezier te laten krijgen in het spel en ik denk niet dat dat kan door heel erg streng te zijn.

Wat is jouw sterkste korfbal kwaliteit?
Ik heb vrij veel snelheid, waardoor ik makkelijk vrij kom van mijn tegenstander. Ik kan hierdoor makkelijk voor een doorbraak of een schot gaan.

Wat is jouw grootste blunder in een wedstrijd?
Ik stond een keer bij een vrije bal aan de verkeerde kant van mijn tegenstander, waardoor die kon scoren. Ik zat toen al een aantal jaar op korfbal en zoiets mag dan natuurlijk niet meer gebeuren.

Heb je rare gewoontes voor een wedstrijd (bijgeloof)?
Ehm, niet echt. Misschien wel dat ik vlak voor de wedstrijd nog een keer naar de wc ga, omdat ik anders denk dat ik in de wedstrijd ineens naar de wc moet. Ik heb dit één keer gehad en dat was niet echt fijn… Sindsdien ga ik telkens naar de wc vlak voor een wedstrijd. Ook al hoef ik helemaal niet.

Wat eet jij voor een wedstrijd?
Ik zorg ervoor dat ik niet al te veel eet voor een wedstrijd, maar wel genoeg. Ik heb er anders heel snel last van in een wedstrijd. Normaal eet ik brood en vaak een appel of mandarijntjes.

Als je één spelregel mag veranderen, wat zou dat dan zijn?
Poeh, lastige vraag. Ik denk het lopen met de bal. Niet dat je veel stappen achter elkaar kan zetten, maar een klein stapje, zou soms wel mogen.

Wat vind je leuk aan Reehorst?
In vind het leuk dat het niet al te groot is, waardoor iedereen elkaar kent. Het gaat er gemoedelijk aan toe en nieuwe mensen worden vaak snel opgenomen in de groep.

Wat is er niet leuk of wil je veranderen aan/bij Reehorst?
Ehm, ik kan niet zo snel iets bedenken…

Wat moet er verkocht worden in de kantine?
Haha, leuke vraag. Ik vind brood en vlees erg lekker, zoals een broodje kroket of frikandel. Ik mag alleen niet te veel tarwebrood eten. Daarom zou er van mij wel wat andere soorten brood verkocht mogen worden. Maar dat is erg duur… Voor de rest denk ik dat we best wel veel lekkere producten hebben.

Welke activiteit vind je het leukst (naast korfbal)?
Naast het korfbal vind ik de teamuitjes het gezelligst. Het is leuk om elkaar zo op een andere manier mee te maken.

Favorieten
Beste trainer? -> Milko
Korfbalmaatje? -> Jorieneke
Beste korfbalclub? -> PKC
Beste korfballer? -> Mick Snel
Beste korfbalster? -> Fleur Hoek
Beste barman bij Reehorst? -> Heb ik niet
Beste barvrouw bij Reehorst? -> Heb ik niet
Beste supporter? -> Ik vind het leuk als er zoveel mogelijk mensen komen supporten. Ik heb niet één speciaal iemand, maar juist alle support bij elkaar vind ik het beste!

Trainer van de maand nov2018

 

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven