Reehorst MW1 2019 herfst 600 x 450

  Midweek1

Team Indeling
Reehorst '45 MW1
DamesAnnelies NelissenElseline GrobbenJudith van HollandSamantha BerendsSaskia BekkersTrudis van de Haar-Bok
HerenEdwin van HollandJorim BekkersMaarten van DiemenMaikel BerendsPatrick van de HaarRutger Stoel
Coach

Rolstoelclinic3Op woensdagavond 29 mei is Midweek 1 met het team gaan rolstoelkorfballen/basketballen. Doordat één van onze teamgenoten in november 2018 hersenletsel heeft opgelopen en sindsdien beperkt is, was dit iets wat wij als team weer samen konden doen. Een aantal spelers hebben dit bedacht en kunnen regelen, o.a. dankzij Trudis. Nogmaals ontzettend bedankt Tru! Zij is uiteindelijk in contact geraakt met Paul Toes, voormalig korfballer bij Dindoa uit Ermelo. Door een verkeersongeval was het voor hem niet meer mogelijk om te korfballen,

en is vervolgens in aanraking gekomen met ‘rolstoelbasketbal’. Hij werd zelfs zo goed, dat hij als international voor Nederland op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië) heeft gespeeld. Hier hebben zij het tot de kwartfinale gehaald. Na deze prestatie is Paul gestopt en geeft nu rolstoelbasketbal clinics.
Trudis heeft via Sportservice Ede een zaaltje aan de Verlengde Parkweg kunnen regelen. Toen Paul aankwam in zijn toffe, eigen wagen hebben we alle Rolstoelclinic1rolstoelen en andere benodigdheden uitgeladen en de zaal in gebracht. Iedereen zocht een rolstoel uit en zo kon de clinic beginnen.
Zoals ook bij korfbal, startten we hierbij ook met een warming-up. Eenvoudig beginnen: heen en weer door de zaal, vooruit en achteruit. Daar ontstonden natuurlijk al de eerste botsingen en ongelukjes. Er werd door sommigen misschien wel gedacht: ‘Oh, dat doe ik wel even’, maar niks in minder waar. Het viel erg tegen. Telkens deed Paul er een schepje bovenop en gingen we een stapje verder: in koppels elkaars hand vasthouden en dus gebruik maken van één arm. Hoe kom je dan vooruit? Wanneer je dit eenmaal door had, kon je gemakkelijk de zaal door. Maar het was zeker niet voor iedereen weggelegd.
Vervolgens gingen we oefenen met aanvallen- en verdedigen, met andere woorden: blokkeren. Rolstoelclinic6De basketballen kwamen erbij en iedereen moest dribbelend de zaal door. Uiteraard met de basketbalregels: jezelf 2x naar voren duwen en dan weer dribbelen. Daarnaast liet Paul ook nog wat trucjes zien, bijvoorbeeld hoe je een rollende bal van de grond raapt: simpelweg tegen je wiel aandrukken, zodat hij mee omhoog komt.
Na dit geklungel, gelach en gebots is er nog een wedstrijdje gespeeld. Omdat er geen rolstoelkorfbal bestaat, hebben wij onze eigen regels gemaakt. Zo speelden we in 1 veld, waardoor je flink heen en weer moet racen. Ook mochten wij de bal afpakken en ‘verdedigd’ schieten. Verdedigen lukt Rolstoelclinicnatuurlijk niet, omdat je zittend nooit bij de schouder kunt komen. Er werd geschoten op korven, en nu ook vaker gescoord. En natuurlijk: flink op elkaar inbeuken, elkaars stoelen vasthouden en lekker etteren!
Het was een supermooie ervaring voor ons allemaal, vooral om als team weer compleet een wedstrijd te spelen en samen te kunnen lachen. En wat was het leuk dat er behoorlijk wat publiek aanwezig was! Familie, vrienden en mensen van de club. In ieder geval meer publiek als wat wij gewend zijn ;)
Het was een toffe teamactiviteit, een echte aanrader! Ook leuk om met collega’s, vrienden of een vrijgezellenfeestje te doen.
Paul; super bedankt voor deze bijzondere ervaring! De blaren en de spierpijn waren het meer dan waard!
Voor meer informatie bezoek dan: https://paultoes.nl/

Groetjes van Midweek 1.

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 Korfbalschoenen van Korfbalshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven