Reehorst 1 2019 herfst 600 x 399

 

  Reehorst 1

Team Indeling
Reehorst '45 1
DamesJorieneke van KlaverenLisanne van VeldhuisenLotte AllaartNicole den Ouden-de Lugt
HerenArien LandmanGerjan van den HoornMartijn WerkmanThomas den Ouden
CoachAnita ter Haar

 

jaap van de berg1 600 x 353Nieuwe trainer CKV Reehorst voelt zich al thuis

 

EDE Enigszins geruisloos voltrok zich bij CKV Reehorst'45 een trainerswissel bij de hoofdmacht.


Jaap van de Berg (SKF 2) Veenendaal werd aangetrokken als opvolger van Ron de Graaf.
De nieuwe trainer staat voor de opdracht Reehorst in de korfbalcompetitie een klasse hoger te brengen. In de zaalcompetitie de promotie naar de tweede klasse juist te behouden.
,,Mooie uitdagende opdrachten", aldus de nieuwe trainer. Voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd op eigen veld tegen RDZ blijkt Van de Berg een nuchter maar realistische trainer te zijn.

tiel1 reehorst1 2019Op zaterdag 15 juni ging Reehorst ’45 voor de laatste veldwedstrijd van dit seizoen naar kampioensploeg Tiel. Afsluiten met winst was uiteraard het doel, maar op de eindstand in de poule zou het geen invloed meer hebben. Het advies van coach Ron de Graaf, die na deze wedstrijd afscheid neemt bij Reehorst ’45, was dan ook om ontspannen te spelen en toe te passen wat in de trainingen is behandeld.
Tiel startte scherp. Al snel keek Reehorst ’45 tegen een 5-1 achterstand aan.

Op zaterdag 11 mei nam het vlaggenschip van Reehorst ’45 het op tegen Keizer Karel uit Nijmegen. Zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar altijd een uitdaging. De ploeg van Ron de Graaf was er helemaal klaar voor, net als het publiek dat in groten getale aanwezig was om Reehorst ’45 naar de overwinning te helpen.
In de eerste helft kwamen de beide ploegen niet los van elkaar. Om en om werd er gescoord. En stond Reehorst ’45 twee punten voor, dan liep Keizer Karel weer in. De ruststand was dan ook 6-6.

reehorst1oec1 450 x 600Nog ongeslagen in de tweede helft van deze veldcompetitie nam de ploeg van Ron de Graaf het op zaterdag 1 juni 2019 voor eigen publiek op tegen OEC (Helmond). De uitwedstrijd werd door Reehorst ’45 nipt gewonnen met slechts een puntje verschil. Tactiek voor deze retourwedstrijd was om snel een voorsprong te pakken en dan ontspannen de wedstrijd uit te spelen. In de eerste helft ging het gelijk op tot een stand van 3-3. Daarna wist Reehorst ’45 de leiding te nemen en liep uit tot 7-3.

Op 20 april 2019 startte de veldcompetitie voor Reehorst ’45 in Nijmegen, waar de ploeg van Ron de Graaf het opnam tegen Skunk. Reehorst ’45 en Skunk zijn geduchte tegenstanders van elkaar en winst behalen zou voor beide ploegen zeker geen gemakkelijke opgave worden.
Skunk wist als eerste de korf te vinden, maar Reehorst ’45 nam het spel over door vier keer achter elkaar te scoren. Skunk bleef wel meescoren, maar Reehorst ’45 kon Skunk elke keer toch voorblijven met twee tot soms zelfs vier punten.

klimop reehorst 450 x 600Op zaterdag 25 mei nam Reehorst ’45 het in het Brabantse Asten op tegen Klimop, de hekkensluiter van de poule. Theoretisch een gewonnen wedstrijd, maar het blijft sport. Het team van De Graaf moest zoals altijd geconcentreerd de wedstrijd in gaan om de winst veilig te stellen.
De eerste helft verliep geheel niet naar wens en de coach van Reehorst ’45 besloot al halverwege een time-out te nemen. Het ontbrak Reehorst ’45 aan focus, waardoor er amper gescoord werd. Na de time-out ging het beter, maar een ruststand van 3-6 was niet best.

promotieOp zaterdag 23 maart zou Reehorst ’45 geschiedenis kunnen schrijven door te winnen van Achilles en daarmee promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het is bijna twintig jaar geleden dat Reehorst ’45 in de tweede klasse heeft gespeeld. Een belangrijke zaterdag dus voor de vereniging, maar ook voor de ploeg van Ron de Graaf die het harde werken graag beloond wilde hebben en de Reehorstfans natuurlijk niet teleur wilde stellen.

Op zaterdag 18 mei kwam PSV uit Eindhoven, vierde in de poule, naar Ede om het op te nemen tegen Reehorst ’45, derde in de poule. In Eindhoven won Reehorst ’45 dik van PSV, maar zoals bekend, zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Reehorst ’45 moest dus gewoon flink aan de bak om in de race te blijven voor promotie naar de tweede klasse.
In de eerste helft liet Reehorst ’45 zich niet van zijn beste kant zien. PSV had de regie in handen, ook al werd er door beide ploegen niet veel gescoord. Bij een achterstand van 5-1 nam coach Ron de Graaf een time-out om iedereen op scherp te zetten en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

dkod reehorst tribune1 450 x 600Op zaterdag 16 maart stond er voor Reehorst ’45 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Reehorst ’45 moest het in Renkum opnemen tegen DKOD, directe promotieconcurrent in de poule. Als Reehorst ’45 deze wedstrijd zou winnen, zou promotie naar de tweede klasse nog mogelijk zijn. Het team had zich de afgelopen week weer degelijk voorbereid, maar ook coach Ron de Graaf had goede voorbereidingen getroffen. De reservebank was goed gevuld met degelijk ‘wisselmateriaal’. Vanuit de vereniging was het publiek van Reehorst ’45 in groten getale aanwezig om de ploeg aan te moedigen.

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven