selectie zaal

 

  Reehorst 1

Team Indeling
Reehorst '45 1
DamesAnna StruikIlse SnitselaarJorieneke van KlaverenNicole den Ouden-de LugtSonja van Blijderveen
HerenArien LandmanGerjan van den HoornMartijn WerkmanMichel VerstegenThomas den Ouden
CoachAstrid Snitselaar-NijhofRon de Graaf

 

Op zaterdag 18 mei kwam PSV uit Eindhoven, vierde in de poule, naar Ede om het op te nemen tegen Reehorst ’45, derde in de poule. In Eindhoven won Reehorst ’45 dik van PSV, maar zoals bekend, zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Reehorst ’45 moest dus gewoon flink aan de bak om in de race te blijven voor promotie naar de tweede klasse.
In de eerste helft liet Reehorst ’45 zich niet van zijn beste kant zien. PSV had de regie in handen, ook al werd er door beide ploegen niet veel gescoord. Bij een achterstand van 5-1 nam coach Ron de Graaf een time-out om iedereen op scherp te zetten en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Op zaterdag 11 mei nam het vlaggenschip van Reehorst ’45 het op tegen Keizer Karel uit Nijmegen. Zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar altijd een uitdaging. De ploeg van Ron de Graaf was er helemaal klaar voor, net als het publiek dat in groten getale aanwezig was om Reehorst ’45 naar de overwinning te helpen.
In de eerste helft kwamen de beide ploegen niet los van elkaar. Om en om werd er gescoord. En stond Reehorst ’45 twee punten voor, dan liep Keizer Karel weer in. De ruststand was dan ook 6-6.

skunk reehorstOp zaterdag 9 maart nam Reehorst ’45 het in Nijmegen op tegen Skunk. Een belangrijke wedstrijd in deze laatste fase van de competitie. Reehorst ’45 streeft naar promotie naar de tweede klasse en is goed op weg. Er is nog maar een klein aantal zaalwedstrijden te gaan en daarin zal worden beslist welke ploegen de nummers 1 en 2 van de poule worden. Die zullen direct naar de tweede klasse promoveren.
In de eerste helft van de wedstrijd lukte het de teams niet om los te komen van elkaar.

Op 20 april 2019 startte de veldcompetitie voor Reehorst ’45 in Nijmegen, waar de ploeg van Ron de Graaf het opnam tegen Skunk. Reehorst ’45 en Skunk zijn geduchte tegenstanders van elkaar en winst behalen zou voor beide ploegen zeker geen gemakkelijke opgave worden.
Skunk wist als eerste de korf te vinden, maar Reehorst ’45 nam het spel over door vier keer achter elkaar te scoren. Skunk bleef wel meescoren, maar Reehorst ’45 kon Skunk elke keer toch voorblijven met twee tot soms zelfs vier punten.

reehorst midlandia 2019 450 x 600Op zaterdag 16 februari kwam Midlandia uit Bunnik naar Ede, uiteraard met het doel om twee punten te pakken. Reehorst ’45 was echter niet van plan om de tweede plek in de poule weg te geven en daarmee de aansluiting met Keizer Karel te verliezen. Reehorst ’45 zou er dus alles doen om de wedstrijdpunten in Ede te houden.
Het begin van de eerste helft was voor Reehorst ’45 lastig. Er werd wel gescoord, maar Midlandia hield binding, doordat de verdediging niet optimaal geconcentreerd was. Gelukkig wist coach De Graaf door te dringen tot zijn spelers en

promotieOp zaterdag 23 maart zou Reehorst ’45 geschiedenis kunnen schrijven door te winnen van Achilles en daarmee promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het is bijna twintig jaar geleden dat Reehorst ’45 in de tweede klasse heeft gespeeld. Een belangrijke zaterdag dus voor de vereniging, maar ook voor de ploeg van Ron de Graaf die het harde werken graag beloond wilde hebben en de Reehorstfans natuurlijk niet teleur wilde stellen.

C2 2019 voorjaarAfgelopen zaterdag, 9 februari, nam Reehorst ’45 het voor eigen publiek op tegen Koveni uit Nieuwegein. De tribune zat lekker vol en was prachtig versierd. Ook de zaal was mooi aangekleed met veel spandoeken. Wat deze wedstrijd extra bijzonder maakte was de aanwezigheid van wethouder van de gemeente Ede, de heer P. de Pater, onder andere verantwoordelijk voor het sportgebeuren in de gemeente Ede. Zijn aanwezigheid werd door iedereen erg op prijs gesteld en dit alles was voor het vlaggenschip van Reehorst ’45 een extra motivatie om een mooie pot korfbal te laten zien.

dkod reehorst tribune1 450 x 600Op zaterdag 16 maart stond er voor Reehorst ’45 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Reehorst ’45 moest het in Renkum opnemen tegen DKOD, directe promotieconcurrent in de poule. Als Reehorst ’45 deze wedstrijd zou winnen, zou promotie naar de tweede klasse nog mogelijk zijn. Het team had zich de afgelopen week weer degelijk voorbereid, maar ook coach Ron de Graaf had goede voorbereidingen getroffen. De reservebank was goed gevuld met degelijk ‘wisselmateriaal’. Vanuit de vereniging was het publiek van Reehorst ’45 in groten getale aanwezig om de ploeg aan te moedigen.

EDE Vijf seconden voor tijd zag CKV Reehorst een gelijkspel uit de handen glippen. Koploper Keizer Karel scoorde de winnende treffer 20-21. De teleurstelling aan Edese zijde was voelbaar. Coach Ron de Graaf had even nodig tot zichzelf te komen. Thomas den Ouden herpakte zich wat sneller.

,,Het went nooit zo te verliezen. Vorige week ook al in de laatste seconden een gelijkspel bij Achilles. Maar ook dat is sport."
,,Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen goed had weer gegeven. De spanning in het veld was zichtbaar. Het was misschien geen goede wedstrijd. Waardoor dat kwam? Beide ploegen hadden hun huiswerk goed gedaan. Het was een voor derde klasse begrippen korfbalschaakspel op hoog niveau. Er werd tactisch sterk gespeeld waarbij de spelers de opdrachten goed uitvoerden", analyseerde de Reehorst coach.
In sporthal 't Riet zat de sfeer er al snel in. Volle tribunes een topper waardig. Voor Reehorst dat een punt achterstand telde op koploper Keizer Karel werd het een wedstrijd waarbij de Edenaren geen moment op voorsprong kwamen. 

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven