Reehorst 1 2019 herfst 600 x 399

 

  Reehorst 1

Team Indeling
Reehorst '45 1
DamesAnna StruikJorieneke van KlaverenLisanne van VeldhuisenLotte AllaartNicole den Ouden-de Lugt
HerenArien LandmanGerjan van den HoornMartijn WerkmanMichel VerstegenNiels van GolberdingeThomas den Ouden
CoachAnita ter Haar

 

dkod reehorst tribune1 450 x 600Op zaterdag 16 maart stond er voor Reehorst ’45 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Reehorst ’45 moest het in Renkum opnemen tegen DKOD, directe promotieconcurrent in de poule. Als Reehorst ’45 deze wedstrijd zou winnen, zou promotie naar de tweede klasse nog mogelijk zijn. Het team had zich de afgelopen week weer degelijk voorbereid, maar ook coach Ron de Graaf had goede voorbereidingen getroffen. De reservebank was goed gevuld met degelijk ‘wisselmateriaal’. Vanuit de vereniging was het publiek van Reehorst ’45 in groten getale aanwezig om de ploeg aan te moedigen.

Tweederde van de tribune zat vol met blauw uitgedoste fans. Dat gaf Reehorst ’45 al een voorsprong.dkod reehorst tribune2 450 x 600
Voor Reehorst ’45 begon de partij goed door het eerste doelpunt mooi van afstand in te leggen, maar al snel bleek dat DKOD voornemens was de twee wedstrijdpunten binnen te halen. DKOD wist de korf goed dkod reehorst bank 450 x 600te vinden en kwam op een voorsprong van 4-1. De fase daarna verliep iets beter voor de Edese ploeg. Na een door De Graaf gevraagde time-out, met nog 10 minuten op de klok, keerde voor Reehorst ’45 het tij en kwam de ploeg in de laatste vijf minuten van de eerste helft terug van 7-4 tot 7-7.
In de rust gaf de coach zijn spelers mee vooral rustig te blijven. Bij achterstand gewoon het eigen spel te blijven spelen en vertrouwen te houden.
In de eerste fase van de tweede helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er werd om en om gescoord. Bij een achterstand van 12-10 paste De Graaf twee wissels toe. Een goede zet, want Reehorst ’45 kwam toch weer gelijk (13-13). In de eindfase van de wedstrijd ging het publiek helemaal uit zijn dak. Ook op de reservebank liep de spanning op. Reehorst ’45 kwam op voorsprong door een verzilverde strafworp (13-14), maar ook DKOD kreeg een strafworp mee, die netjes werd ingelegd. De dkod reehorst time out 600 x 450 2stand was weer gelijk en de minuten tikten weg. In de allerlaatste minuut kreeg Reehorst ’45 een vrije bal mee. De spelers stelden zich op voor deze laatste mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De scheidsrechter floot en de vrije bal werd koelbloedig gescoord (14-15). Een fenomenaal doelpunt; mooier kon niet! DKOD had geen tijd meer om er een gelijkspel uit te halen en Reehorst ’45 nam de punten mee naar Ede. De sporthal stond op zijn kop en de spelers omhelsden elkaar. Wat een spanning en sensatie op deze zaterdagavond. Reehorst ’45 moet voor promotie nog twee dkod reehorst eindstand 450 x 600wedstrijdpunten halen uit twee te spelen wedstrijden. De strijd is dus nog niet gestreden, maar met deze glorieuze overwinning is Reehorst ’45 weer een stap dichterbij promotie gekomen.
De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 23 maart 2019 gespeeld tegen Achilles om 15.50 uur in sporthal ’t Riet in Ede. Komt allen naar dit spektakel!

Hier onder het verslag van DKOD

 

Promotie wordt lastig voor DKOD na verlies tegen Reehorst '45


RENKUM Nadat DKOD vorige week in kampioenskandidaat Keizer Karel de meerdere moest erkennen en de kans om kampioen te worden in de 3e Klasse D zag vervliegen, waren er nog zeker promotiekansen. Maar dan was winst op directe concurrent Reehorst '45 geboden. Zij kwamen zaterdagavond met een gelijk aantal punten (15) op bezoek in MFC Doelum. Maar na een spannende en gelijk opgaand duel vertrokken ze na een nipte 14-15 overwinning met twee punten voorsprong weer richting Ede. Hoewel er voor de Remkumers, met nog twee duels te gaan, nog een theoretische kans op de intrede in de tweede klasse is, ligt de nadruk op 'theoretisch'.


,,Gelukkig speelden we een veel betere wedstrijd dan vorige week", legt speler-trainer Jaap Jochems uit. ,,Ook de voorbereiding was gelukkig weer eens een echte voorbereiding. We hebben nu wel twee keer kunnen trainen, in tegenstelling tot in de aanloop naar de wedstrijd tegen Keizer Karel. Toen liep de carnavalsvereniging de polonaise in 'de trainingszaal'. Ook tactisch hadden we het op de rit en waren daarom klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen Reehorst. Opdracht was, er zo lang mogelijk een echte wedstrijd van te maken en vooral te genieten van dergelijk zo belangrijke wedstrijden."


KANSEN Een echte wedstrijd werd het wel degelijk, met DKOD, vanaf het begin, de ploeg die de dienst uitmaakte. Er werden goede en lange aanvallen gespeeld, waarbij ook de reboundkracht een veelvoud van kansen opleverde. ,,We verzuimden alleen die allemaal te benutten. We kwamen weliswaar met 1-0 achter, maar herstelden ons snel en zes minuten voor rust stond er een 7-4 voorsprong op het scorebord. Op dat moment wankelde Reehorst, maar de beslissende tik konden wij helaas niet uitdelen. Dar putte Reehorst moed uit en profiteerde ook nog eens van een paar verdedigende fouten bij ons. Daardoor gingen we bij een stand van 7-7 rusten, in plaats met een voorsprong."


EVENWICHT In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar veel meer in evenwicht. ,,We kwamen op een 13-11 voorsprong. Dat was opnieuw een moment om 'door te drukken'. Maar juist in die fase raakte de energie bij ons wat op. In tegenstelling tot bij Reehorst. Zij hadden nog wat over en creëerden kansen en speelden hun sterke punt: 'de vrije worp', prima uit. Daar hadden wij niet het juiste antwoord op. De wedstrijd leek gelijk (14-14) te eindigen, maar een door Reehorst benutte strafworp besliste uiteindelijk de wedstrijd (14-15)."


WACHTKAMER Jochems vond dat zijn ploeg het publiek een goede wedstrijd had voorgeschoteld. ,,Er werd hard gewerkt voor een goede uitgangspositie, helaas echter zonder het gewenste resultaat. Het kampioenschap is verkeken en voor de tweede plaats zitten we, met nog twee wedstrijden te spelen, in de wachtkamer. Maar als ik eerlijk ben zie ik Reehorst geen punten meer verliezen. Maar ook nu geldt: 'zeg nooit nooit'. Wij blijven er in ieder geval nog voor gaan."


Doelpunten DKOD: Jap Jochems 4, Demi Gerritsen 3, Gertilde Hooijer en Stefan Vorage 2, Mariëlle Jansen, Derk-Jan Hooijer en Ruben Isarin 1.

Verslag:Dick Martens

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven