echt waar cash 600 x 450CKV Reehorst'45 heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag 07-09-2019 werd uitgezonden op SBS6, 12.500 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de korfbalvereniging, die is aangesloten bij de VriendenLoterij, een kwart van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de realisatie van een eigen sporthal. Naast CKV Reehorst '45 speelden een sportclub uit Warmond, Milsbeek en Zoetermeer ook 12.500 euro bij elkaar.

Beste leden en ouders van jeugdleden,lening 600 x 398

Zoals jullie weten hopen we binnen een paar maanden met de bouw van ”onze eigen” sporthal te kunnen beginnen. De procedure rond de “omgevingsvergunning” loopt.

De vlag kan (bijna) zeker uit. Het college heeft afgelopen maandag formeel besloten dat de gemeente samen met SWS garant wil staan voor de lening van de bank voor onze sporthal. Hier was het wachten op. Nu kunnen we verder. Nu gaat het echte werk pas beginnen, maar hier hebben we jaren voor geknokt en nu is het eindelijk zo ver. Er moet nu van alles gebeuren en worden georganiseerd. Nu we geld kunnen lenen kunnen we de bestemmingsplanwijziging gaan aanvragen. Maar voor nu even genieten dat het haast onmogelijke gelukt is.
Er is nog een heeeeel klein voorbehoud. Formeel moet de raad over dit voorstel nog wensen en bedenkingen uiten. Maar aangezien duit besluit genomen is op aandrang vanuit praktische de gehele raad zal daar normaal gesproken geen afwijzing uit voortkomen.
Jullie horen hier binnenkort meer over.

sporthal 4Nieuwe Reehorsthal komt langzaam naderbij.
EDE - Er lijkt schot te komen in de bouw van een nieuwe hal voor de Edese clubs Reehorst’45 (korfbal) en Reehorst (handbal). De bouw zou dit najaar kunnen beginnen.

,,Een gebed zonder end’’, zegt Dick Kraaij, voorzitter van het korfballende Reehorst, lachend op de vraag hoe het staat met de komst van een nieuwe sporthal op sportpark Peppelensteeg in Ede. Toch lijkt er binnenkort wel een einde aan het gebed

sporthal met bomenEDE De politieke fracties in Ede willen dat wethouder Peter de Pater heroverweegt of het college zich financieel garant kan stellen voor een nieuwe sporthal voor handbalvereniging Reehorst en korfbalvereniging Reehorst 45. Het college van burgemeester en wethouders had dit verzoek afgewezen.

Dit bleek donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering in de raadzaal. Het gaat om garantstelling van vijftig procent van het bedrag gedurende de eerste vijftien jaar en daarna nog eens voor de andere helft van het bedrag. De oude Reehorst sporthal wordt immers afgebroken.

sporthal 4Dan noemen we het historische besluit van de gemeenteraad om het plan voor onze “eigen” sporthal te omarmen en het een goed plan te vinden. Dat was begin juli. Zoals bekend zijn we direct met bestemmingsplanwijzigingsaanvrage begonnen. Helaas

sporthal met bomenEven een kort berichtje over de sporthalplannen. We komen in een beslissende fase. De plannen zijn ingediend en door het huidige “oude” college van B en W afgewezen. De afgelopen tijd hebben we alle raadsfracties onze plannen schriftelijk toegelicht en wat er de afgelopen jaren aan contact met de gemeente is geweest en ook welke verwachtingen er zijn gewekt. Hierna met partijen die op onze uitnodiging tot een gesprek zijn ingegaan gesprekken gevoerd. Bijna al deze gesprekken zijn door ons als (zeer) positief ervaren. Het lijkt ook positief dat de partijen die nu onderhandelen over een nieuw college allemaal met ons hebben gesproken en dus dat zij goed op de hoogte zijn van ons mooie (en voor de gemeente goedkope) plan.

sporthal 4EDE: Korfbalvereniging CKV Reehorst ‘45 en handbalvereniging HV Reehorst hebben er een flinke tijd op moeten wachten: een eigen, nieuwe sporthal. Maar nu lijkt er goed nieuws aan te komen, in de vorm van een garantstelling van de gemeente Ede. Daardoor kunnen de clubs waarschijnlijk hun eigen sporthal gaan bouwen. De twee verenigingen speelden tot voor kort in sporthal De Reehorst, maar die is inmiddels buiten gebruik. De kantine is weg en er zijn geen faciliteiten meer om te sporten. Vervelend voor de vaste gebruikers, waaronder CKV Reehorst ‘45 en HV Reehorst. Zij moeten komend seizoen elders spelen, zoals in ‘t Riet en De Peppel.

“UITPUILENDE” KANTINE BIJ LEDENVERGADERING OVER SPORTHAL

Donderdag 26 januari was de ledenvergadering van onze club met als enig agendapunt de “eigen’ sporthal.

Zoals bekend willen we samen met de handbalvereniging onder de paraplu van SCP een eigen sporthal realiseren. Hiermee moeten de leden het natuurlijk wel eens zijn. Al was het alleen al het gezamenlijk gebruik van de kantine enz. Het bestuur heeft hiervoor de te nemen besluiten van tevoren aan alle leden gestuurd. In een presentatie zijn deze voorstellen nog eens doorgenomen en van positieve en kritische kanttekeningen voorzien, dus wat levert het ons op en welke risico’s lopen we.
Hierna was er gelegenheid tot vragen stellen. In eerste instantie alleen die vragen die nodig waren om “voor’ of “tegen” te kunnen stemmen. Hierdoor hoefde de vergadering niet zo lang te duren en konden de detailvragen na de pauze worden gesteld.
De leden stemden unaniem met alle voorstellen in, waarbij het maximumbedrag aan ledenleningen zelfs iets werd verhoogd.

Het was een hele goede avond met een geweldige opkomst. Het kan dus toch een goede opkomst bij een ledenvergadering zodat er ook geldige besluiten kunnen worden genomen.
Geweldig mensen, dat geeft weer veel energie

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven