sporthal 4Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar begin ik eens met echt goed nieuws over onze eigen sporthal. Eindelijk. Op 5 december heeft de Omgevingsdienst de Vallei ons geschreven dat de omgevingsvergunning voor wat de gemeente betreft aan alle eisen voldoet. In deze omgevingsvergunning is bestemmingsplan en bouwvergunning in een behandeld.

Wanneer er geen bezwaren komen van belanghebbenden dan staat wat vergunning betreft er geen beletsel meer in de weg. Nog even een paar weken wachten voor de volledige zekerheid. Ondertussen is de bouwgroep (Voor onze vereniging zitten hier in Bert de Rooij, Eric Eigenraam, Klaas Luiting, Arnold Hendrikse en ikzelf) bezig om het programma van eisen voor de aannemers af te ronden. Hopelijk maandagavond 6 januari zal dit door de bouwgroep worden vastgesteld, waarna we met dit document een aantal aannemers gaan benaderen.
Het wordt dan spannend of de prijsopgaven van de aannemers nog binnen het beschikbare budget passen. Wat zal het effect zijn van alle eisen van gemeente, brandweer enz. plus de prijsstijgingen van afgelopen jaar?
Als alles volgens plan verloopt zullen in februari de kabels en leidingen die op de plaats van de geplande sporthal liggen worden verplaatst. Daarna kan, wanneer we rond zijn met een aannemer en de aannemer ook tijd heeft, met de bouw worden begonnen. De af te graven grond moet nog wel worden gekeurd op Pefas. Hopelijk komt daar geen nare verrassing uit.
Of het haalbaar is weet ik niet, maar het zou toch heel mooi zijn wanneer de hal begin seizoen 2020/21 klaar zou zijn. En helemaal mooi wanneer dit ook nog bij ons 75 jarig jubileum zou zijn. Maar misschien is dat te veel gevraagd.
Maar voor het zo ver is zal er nog heel veel water door de Rijn stromen. En zal er ook nog het nodige aan zelfwerkzaamheid gedaan moeten worden. We rekenen daarbij op veel handen voor licht werk.
Hartelijke groeten,

Dick Kraay

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven