sporthal 4De door HV Reehorst en CKV Reehorst ’45 te bouwen hal met dezelfde naam (Reehorst) wordt even uitgesteld. 

,,Maar van uitstel komt zeker GEEN afstel en de keuze van de definitieve naam van onze sporthal is ook nog niet gemaakt”, laat HV Reehorst vertegenwoordiger Leo de Wit weten.

,,Er is meer tijd nodig om een verantwoord besluit te nemen ten aanzien van het verstrekken van de bouwopdracht aan de nog te kiezen aannemer(s)”, gaat De Wit mede namens CKV Reehorst ‘45 voorzitter Mark Smidt verder.

 

De bouwcommissie gaat vanuit dat het bouwen van het casco geen groot probleem zal opleveren. ,,Maar de installatie van de warmte en luchtbehandeling, de kwaliteit van de vloer plus alle details zoals bergruimten etc. vragen nog aandacht.”

De bouwcommissie die namens beide Reehorst clubs de zaken behartigd is uitgebreid met de komst van Michel Meijwes (adviseur project sporthal).

,,Michel Meijwes zal vooral de processen bewaken, die moeten leiden tot een verantwoorde verstrekking van de opdrachten. Dit onder de noemer: ‘geen overhaaste beslissingen, punt voor punt alle relevante zaken op een rijtje zetten, vervolgens het hele bestek laten toetsen door een adviesbureau gespecialiseerd is in de bouw van sporthallen. Daarna buigen de besturen van beide verenigingen zich over de financiële consequenties van het voorgestelde ontwerp.”

DONATIE Het lijkt dat de bouw van de Reehorstsporthal ver weg maar niets is minder waar. De door de CKV Reehorst ‘45 en HV Reehorst opgezette crowdfundingactie (www.crowdfundingvoorclubs.nl/reehorsthal) verloopt prima. De vele activiteiten die de leden van beide verenigingen hebben ontplooid brachten de teller aan inkomsten op ruim 12.000,00. ,,Ik verwacht dat dat bedrag oploopt omdat een aantal projecten nog lopen.”

,,Daarnaast kan ik ander goed nieuws melden”, lacht De Wit. 

,,Vanuit het RABO Coöperatie Fonds, een fonds dat onder meer maatschappelijke goede doelen ondersteund, heeft vandaag (vrijdag, red.) bekend gemaakt dat zij euro 12.500,00 gaat investeren in de bouw van dit project. Onze penningmeester Maurice van Monfort heeft hierin baanbrekend werk verricht. Mede omdat hij heeft kunnen benadrukken en laten zien dat het de ‘Reehorstclubs’ ernst is bij het nemen van maatschappelijk verantwoorde beslissingen.

De slotconclusie is dat zowel de handbal als korfbalvereniging Reehorst voorlopig nog in de Sportservice Ede aan te wijzen sporthallen de training en wedstrijden zullen spelen.

Ook de jubileumviering 75-jaar CKV Reehorst ‘45, zal als dat in verband met het verloop van de coronacrisis sowieso mogelijk is, niet in de eigen sporthal kunnen plaatsvinden.

,,Ik ben en blijf namens mijn collega Mark Smidt positief. Die eigen Reehorst sporthal komt er. Linksom of rechtsom. Daar behoeft, mede dankzij onze enthousiaste leden niemand aan te twijfelen. Ik steun het uitgangspunt dat de bouwcommissie kwaliteit laat prevaleren boven haastwerk. En wie ons daar op welke manier dan ook mee wil helpen is welkom. Ik zou zeggen kijk op de websites: www.crowdfundingvoorclubs.nl/reehorsthalwww.ckvreehorst45.nl of www.hvreehorst.nl Veel zo niet alles is met ons bespreekbaar”, sluit Leo de Wit gedecideerd af.

Door: Eip Janssen

Uit de Ede stad

privacy

energiebreed logo

Klik hier en kijk wat onze sponsors te bieden heeft

korfbalshop

 bravenboer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven