• Home
  • Vereniging
  • Vertrouwens Contact Persoon

Vertrouwens Contact Persoon

CKV Reehorst wil een korfbalvereniging zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als ongewenst gedrag voorkomt, willen wij dat als club graag weten en willen we jou daarbij ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag zoals: pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging, gewelddadig gedrag. Maar iemand kan ook andere problemen ervaren waardoor je niet kan zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kan zelf met deze punten te maken krijgen maar je kan het ook bij een ander zien gebeuren. Ook dan (als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder) nodigen wij jou uit om contact te leggen met de Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders dit zelfs verplicht om te doen.

 

Wat doet de VCP?
De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging, maar soms is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk.

 

Wie is de VCP van Reehorst?
Bianca van den Brink en Emily van den Top zijn de vertrouwenscontactpersonen van Reehorst. Zij hebben in september 2022 de opleiding tot VCP afgerond.

 

Hoe kan je de VCP bereiken?
Via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan je contact leggen met de VCP. Zij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken en niet om daar al te vertellen waar het over gaat. Heb je een voorkeur voor iemand? Dat mag en kan natuurlijk. Vermeld dit er even bij in je mail.